top of page
LUST.JPG
Jul i Henån.png

VISION

Orust Montessori präglas av lust att lära och möjlighet att lyckas. Här finns lugn, trygghet, samarbete och omtanke. Här känner man sig sedd, respekterad och inspirerad.  Här ska alla få utveckla sin drivkraft! Här får vi verktyg för livet.

 

Vi arbetar för att barn, föräldrar och personal ska känna och bidra till stolthet, glädje, delaktighet, inspiration och trygghet på Orust Montessori.

Alla bidrar med sitt engagemang och sina förmågor. Vårt elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, psykolog och specialpedagog är en viktig del i vårt trygghetsarbete. Vårt fantastiska skolkök, där elever i åk 6 är med och lagar lunch en gång per vecka, är ett tydligt exempel på omsorg och delaktighet. 


 

"Som föräldrar till tre barn sökte vi efter en skola som kunde tillgodose och se de behov som tre helt olika individer har. Det ledde oss till Orust Montessori, där den fantastiska läromiljön, lärartätheten och hur man bemöter den växande individen är fenomenal. Vi blev så övertygande av bemötandet av skolan, så vi tog hela familjen och flyttade till Henån. Barnen trivs som fisken i vattnet och lär sig om allt mellan himmel och jord. Samtidigt äger lärandet om hur man är som vän, människa och världsmedborgare rum. Vi ser varje dag hur de utvecklas som personer, lär sig nya saker med nyfikenhet och ifrågasätter sin omvärld med intelligens. Vi är så tacksamma till all personal, lärare, styrelsen och grundaren Margareta för all er tid och omtanke, då ni varsamt guidar våra barn till allt bättre versioner av sig själva"  Förälder på skolan

.

bottom of page