Miljö

Vi hyr sedan 1993 våra skollokaler av Orustbostäder. Varje avdelning har anpassat miljön utifrån den ålder och de behov som barnen har.

Utanför skol- och förskolebyggnaden finns en inhägnad lekgård med sandlåda, en klätterställning, lekstuga, rutschkana, grässlänter och gungor där de mindre barnen oftast leker. Det finns blommor, bärbuskar och träd. På skolgården finns även en fotbollsplan, gräsmattor, asfaltsgångar med plats för hopphagar, cykling, hopprep och King-spel. Det finns gungor, en balansbana, pingisbord, klätterställning, voltstänger och en gungbräda. Bandymål och basketkorg tar vi ofta fram. På vintern åker vi mycket pulka. Utepedagogik står på schemat och såväl förskolan som skolan tillbringar en del av sin tid ute i det fria, t.ex. vid skolskogen som ligger ett stenkast bort.

Gymnastik har eleverna i lokaler på Henåns skola, som bara är en kort promenadväg ifrån montessoriskolans egna lokaler. Närheten till Henåns kulturhus utnyttjas ofta av såväl skola som förskola. Nere vid badplatsen Småholmarna kan vi göra exkursioner, simträna och öva bad och båtvett.